• Afbeelding Sancho Panza - Sancho's Bruges
  • Afbeelding kurk - Sancho's Bruges

Over ons

Sancho’s
en wij

Sancho Panza

Sancho Panza is een fictief personage dat zich afspeelt in de roman Don Quichot, geschreven door Miguel Cervantes in de vroege 17e eeuw. Hij is een analfabete boer die het vaakst wordt afgebeeld zittend op zijn ezel en fungeert als de schildknaap van de hoofdpersoon … de waanzinnige heer en ridderlijke ridder, Don Quichot. In ruil voor zijn gezelschap en loyaliteit belooft Don Quichot Sancho een eiland om aan het einde van hun reis te regeren.

De onderliggende thema’s van de roman zijn het voortbestaan ​​van goed, ridderlijkheid, romantiek en gezond verstand. Dus, op zijn ezel, helpt Sancho Quichot uit vele conflicten die verband houden met deze thema’s, terwijl hij uitkijkt naar de beloofde beloning van het avontuur. Hij brengt balans in de irrationele grensgekte van het karakter van Don Quichot met zijn gezond verstand, praktische wijsheid en vulgaire humor. In deze context staat hij bekend om zijn spreekwoorden in de roman of ook wel bekend als “sanchismos”.

Eindelijk en to the point: Sancho’s achternaam, “Panza”, is een verwijzing naar zijn buik en zijn enorme eetlust en dorst die nog steeds een carnavaleske geest uitstraalt.

Over ons

Gedeeltelijk geïnspireerd door het karakter en de beeldspraak van Sancho, zijn we een klein familiebedrijf dat trots is op onze keuken en vriendelijke service. Het is de hoeksteen van onze strategie om succesvol te zijn. Om deze reden vinden wij het belangrijk dat u als klant een plezierige en onvergetelijke ervaring beleeft bij een bezoek aan de stad Brugge. We verwelkomen u met open armen en kijken uit naar de mogelijkheid om voor u te zorgen.

Afbeelding Sancho Panza - Sancho's Bruges
Afbeelding kurk - Sancho's Bruges
close