• Afbeelding Sancho Panza - Sancho's Bruges

Over ons

Sancho’s
en wij

Sancho Panza

Sancho Panza is een fictief personage dat een rol speelt in de roman Don Quichot, geschreven door Miguel Cervantes in de vroege 17e eeuw. Hij is een analfabete boer die het vaakst wordt afgebeeld zittend op zijn ezel en fungeert als de schildknaap van het hoofdpersonage … de waanzinnige heer en galante ridder, Don Quichot. In ruil voor zijn gezelschap en loyaliteit belooft Don Quichot Sancho een eiland waarover hij aan het einde van hun reis zal kunnen regeren.

De onderliggende thema’s van de roman zijn het voortbestaan ​​van het goede, de ridderlijkheid, van romantiek en gezond verstand. Vanop zijn ezel, helpt Sancho Quichot dus uit vele conflicten die verband houden met deze thema’s, terwijl hij uitkijkt naar de beloofde beloning van het avontuur. Met zijn gezond verstand, praktische wijsheid en vulgaire geest zorgt hij voor het tegengewicht tegenover de irrationele waanzin van Don Quichot. In deze context staat hij bekend om zijn spreekwoorden in de roman of ook wel bekend als “sanchismos”.

Ten slotte en hier gaat het om: Sancho’s achternaam, “Panza”, is een verwijzing naar zijn buik en zijn enorme eetlust en dorst die, tot op vandaag, het beeld van een carnavaleske geest oproept.

Over ons

Gedeeltelijk geïnspireerd door het karakter en de beeldspraak van Sancho, zijn we een familiebedrijf dat trots is op onze keuken en vriendelijke service. Het is de hoeksteen van onze strategie op weg naar succes. Om deze reden vinden wij het belangrijk dat u als klant een plezierige en onvergetelijke ervaring beleeft bij een bezoek aan de stad Brugge. We verwelkomen u met open armen en kijken ernaar uit om u in de watten te leggen.

Afbeelding Sancho Panza - Sancho's Bruges
close